Zamknij

Kolejna "symulka" Neymara. Sędzia dał się nabrać

25.07.2022 13:48

Neymar kolejny raz symulował faul pomimo tego, że przeciwnik dotknął go bardzo lekko, lub w zasadzie wcale. Brazylijczyk skutecznie wymusił rzut karny w meczu towarzyskim z Gambą Osaka.

Kolejna "symulka" Neymara. Sędzia dał się nabrać
fot. screen

Neymar wykonał tzw. padolino w 31. minucie meczu, gdy PSG prowadziło z Gambą Osaka 1:0. Brazylijczyk minął obrońcę, ale zamiast pójść za piłką przewrócił się i udawał, że jego rywal dotknął go butem. Powtórki pokazywały, że skrzydłowy PSG nie został sfaulowany, a przeciwnik dotknął go bardzo lekko, jeśli w ogóle był między nimi kontakt.

Sędzia dał się nabrać Neymarowi, który podszedł do rzutu karnego i zamienił go na gola. Brazylijczyk zdobył z japońską drużyną jeszcze jednego gola – w 60 minucie. Do siatki trafił też Pablo Sarabia, Nuno Mendes i Lionel Messi. Dla Gamby trafił Keisuke Kurokawa.

Dla PSG mecz z Gambą Osaka jest ostatnim z czterech przedsezonowych meczów towarzyskich. Mistrzowie Francji pokonali Quevilli-Rouen Metropole (2:0), Kawasaki Frontale (1:2) i Urawę Red Diamonds (0:3).

Pierwszy w tym sezonie mecz PSG o stawkę odbędzie się 31 lipca, gdy drużyna Christophe’a Galtiera zmierzy się z FC Nantes w Superpucharze Francji.

loader

RadioZET.pl/PAB