Zamknij

Brutalny faul tuż po gwizdku. Skandaliczna decyzja sędziego

19.09.2021 09:11
Luton Town - Swansea
fot. screen

W czasie meczu Championship pomiędzy Luton Town a Swansea doszło do skandalicznego zdarzenia. Piłkarz Henri Lansbury świadomie kopnął rywala, a za swoje zachowanie zobaczył tylko żółtą kartkę.

W pierwszej połowie meczu Luton Town - Swansea doszło do kontrowersyjnego zdarzenia. W 28. minucie gospodarze chcieli szybko wznowić grę z rzutu wolnego na własnej połowie. Henri Lansbury został powstrzymany przez Ryana Manninga, który odkopnął piłkę.

Pomocnik zareagował na zachowanie rywala i mimo że go widział, kopnął futbolówkę i jednocześnie Manninga. Oglądając tę sytuację, można odnieść wrażenie, że Lansbury powinien zostać ukarany czerwoną kartką, ale sędzia postanowił ukarać obu graczy i dać im po żółtej kartce.

Championship: Brutalny faul w meczu Luton - Swansea. Decyzja sędziego wywołała dyskusję

Nagranie, które trafiło do sieci, wzbudziło ogromną dyskusję. Niektórzy kibice zwracają uwagę na inne ujęcie, gdzie widać, że Lansbury chciał kopnąć futbolówkę, ale w tym momencie Manning ją odkopnął. Z kolei ekspert telewizji Quest Sport Jobi McAnuff przyznał arbitrowi rację. Były zawodnik uważa, że Lansbury nie chciał umyślnie zrobić krzywdy przeciwnikowi, uznając akcję za przypadkową.

Ostatecznie mecz zakończył się remisem 3:3. Z początku Swansea prowadziło trzema bramkami, ale Luton Town udało się odrobić straty i wywalczyć jeden punkt.

RadioZET.pl