Tłusty czwartek: Anna Lewandowska zdradziła swój przepis na pączki

23.02.2017 10:00

Anna Lewandowska podzieliła się z fanami swoim przepisem na pączki - oczywiście bez glutenu. Jak je przyrządzić? Sprawdźcie.

Anna Lewandowska

fot. East News

Głównym składnikiem pączków Lewandowskiej są... bataty i banany. Do tego: mąka kokosowa, cynamon, skórka pomarańczy lub cytryny, dowolna konfitura i olej kokosowy.

Jak przyrządzić pączki Anny Lewandowskiej?

Należy pokroić batata na małe kawałki, ugotować go, a następnie - gdy wystygnie - włożyć do blendera wraz z bananami, mąką i odrobiną mleka kokosowego i startą skórką pomarańczy lub cytryny. Z powstałej masy trzeba uformować kulki i "wcisnąć" w nie (np. strzykawką lub odpowiednim przyrządem kuchennym) konfiturę. Następnie należy włożyć je do lodówki np. na noc. Rano wystarczy jedynie usmażyć je na oleju kokosowym.

Przepis na pączki Anny Lewandowskiej umieszczony został na jej stronie internetowej hpba.pl.

RadioZET.pl/hpba.pl/AN